Verbeterslag online lessen

De TT-lesomgeving is weer verbeterd, mede naar aanleiding van opmerkingen van leraren van TT-scholen.

Naast de aanpassing van een aantal zinnen, is module 2 toegevoegd aan het overzichtscherm van TT-mindertalig. Op dit moment zijn module 1 en 3 omgebouwd naar een mindertalige versie. Het was voor leerlingen onduidelijk dat module 1 en 3 naast elkaar stonden. Er kwamen vragen als 'waar is module 2 dan?' Module 2 staat nu tussen 1 en 3 en is zwart/wit, om duidelijk te maken dat deze module nog niet beschikbaar is.

Waarom/daarom

Daarnaast zijn de plaatjes horend bij de pagina's 'waarom deze les' en 'daarom deze les' gewisseld. Voorheen zagen de leerlingen een officieel verkeersbord met een vraagteken en een uitroepteken erin. Maar deze borden bestaan in het echt niet. Dat was verwarrend. De vraagteken en uitroepteken zijn nu verwerkt in het TT-schild.

Meer mindertalig aanbod

Na de zomervakantie 2020 biedt TT naast module 1 (school-thuis route) en module 3 (Wat doe JIJ bij een ongeval?) ook een mindertalige versie aan van module 2 (rijden in groepen) en module 5 (alcohol en drugs). Wil je naast de reguliere modules werken met de mindertalige modules? Neem dan contact op met jouw TT-scholenbegeleider om daarvoor een aparte inlogcode aan te vragen.