Veilig weer naar school week over snelheid

Te hard rijden

Tijdens deze Veilig weer naar school week staat de ‘Hou je aan de snelheid’-campagne centraal. Deze landelijke campagne richt zich op automobilisten die de wet licht overtreden en maximaal 10 tot 15 kilometer per uur te hard rijden. Omdat ze met het verkeer meegaan of gewoon ongemerkt harder rijden dan toegestaan. Een paar kilometer te hard rijden lijkt onschuldig, maar het verhoogt de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk. Zeker in het geval van een botsing met kwetsbare verkeersdeelnemers te voet, op de fiets of op de scooter.

Help jij ook mee?

Om het thema snelheid in het verkeer goed onder de aandacht te brengen van de leerlingen (en de ouders/verzorgers), zijn op de website allerlei nieuwe communicatiemiddelen beschikbaar gemaakt. Daarnaast treffen jullie op de website ook veel meer informatie over de ‘Hou je aan de snelheid’-campagne. En tips & tricks om het onderwerp in de klas of bijvoorbeeld via ouderbrieven uit te leggen.

Dank voor jullie hulp

De Veilig weer naar school week is een belangrijke campagne waarin de provincie Noord-Brabant samenwerkt met het onderwijs. Met de invulling ervan werken we aan de ambitie van NUL verkeersslachtoffers in Noord-Brabant. Ieders bijdrage hierbij is van belang. Hebben jullie nog feedback of tips laat het ons vooral weten via een berichtje aan ons. Want samen maken we deze campagne een succes en alle input daarvoor is zeer welkom. Ook jouw actie telt!