Veilig weer naar school week na de kerstvakantie

Als de kerstvakantie voorbij is, starten de scholen op maandag 8 januari weer. Dus ook de Veilig weer naar school week. In deze donkere dagen blijft de ‘AAN in het donker’-campagne centraal staan.

Fietsen zonder licht in het donker is levensgevaarlijk. Daarnaast zijn fietsers natuurlijk ook enorm kwetsbare verkeersdeelnemers. Met goede fietsverlichting AAN neemt het risico op een aanrijding in het donker met 20% af. Dus de boodschap is: laat je zien in het verkeer!

Het belang van fietsverlichting staat ook centraal tijdens de fietsverlichtingscampagne die elk jaar begin november van start gaat. Daarnaast stimuleert de landelijke campagne ‘AAN in het donker’ Nederlanders om (goede) fietsverlichting te gebruiken. Ook in Brabant besteden we - onder meer via de Veilig week naar school week - aandacht aan deze campagne.

Help jij ook mee?

Het is belangrijk om het thema fietsverlichting in het verkeer goed onder de aandacht te brengen en te houden. Bij ouders/verzorgers en zeker ook bij de scholieren zelf. Daarvoor zijn er op de NUL-site allerlei nieuwe communicatiemiddelen beschikbaar. Daar vind je ook veel meer informatie over de ‘AAN in het donker’-campagne. Zoals tips & tricks om het onderwerp in de klas of bijvoorbeeld via ouderbrieven uit te leggen.

●    link naar de website met informatie over de AAN-campagne en tips & tricks;
●    link naar de toolkit met de vernieuwde gratis te downloaden communicatiemiddelen.

Dank voor jullie hulp!

De Veilig weer naar school week is een belangrijke campagne waarmee we blijven werken aan de ambitie van NUL verkeersslachtoffers in Noord-Brabant. Ieders bijdrage hierbij is van belang. Hebben jullie nog feedback of tips? Laat het ons vooral weten via een e-mail naar info@ttbrabant.nl. Want samen maken we deze campagne een succes en alle input daarvoor is zeer welkom. Ook jouw actie telt!