Slok op? Bestel de BoerenBOB!

Veilig thuiskomen na een feest op het platteland? Dat kan binnenkort met de BoerenBOB. Een trekker met aanhanger brengt feestgangers met fiets en al veilig thuis. BoerenBOB is een samenwerking tussen de vereniging Katholieke Plattelandsjongeren (KPJ) Brabant en NUL verkeersdoden Brabant.

Volgens de vereniging KPJ Brabant is veilig thuiskomen na een feest op het platteland een serieus probleem. Jongeren gaan graag zorgeloos naar een feestje en drinken daar graag een biertje. Doordat de afstanden langer zijn op het platteland, wegen slecht verlicht en er weinig tot geen openbaar vervoer is, is het vaak de vraag hoe je weer veilig thuis komt. De BoerenBOB biedt binnenkort uitkomst!

Zo geregeld

Hoe werkt het? In de BoerenBOB-app maak je een account aan. Zo weet de app meteen je thuisadres. Selecteer het feest waarvoor jij de BoerenBOB wilt reserveren en laat weten of je ook je fiets mee wilt nemen. De ritprijs komt dan in beeld te staan, voor maximaal 15 kilometer is dat rond de 5 euro. Je kunt dit direct betalen via iDEAL. De trekker met aanhanger staat na het feest klaar om iedereen veilig thuis te brengen. Zó geregeld. Veilig en gezellig, samen met de BoerenBOB naar huis!

Verantwoord alcoholgebruik

KPJ’s in Brabant stimuleren verantwoord alcoholgebruik, onder andere door voorlichting te geven aan vrijwilligers. Mariska van Gils, Voorzitter KPJ Brabant: “Met name op het platteland is het nodig om extra aandacht te geven aan verkeersveiligheid aangezien de voorzieningen zoals verlichting en openbaar vervoer minimaal zijn. Je pakt sneller de auto.  Na deze pilot van de BoerenBOB in Brabant, willen we proberen om het landelijk verder uit te rollen.” 

De provincie Noord-Brabant investeert in goede wegen en verkeersveilige infrastructuur en ondersteunt dit initiatief dan ook van harte. Ze vinden het belangrijk om aandacht te blijven vragen voor veilig verkeer. Daarvoor werkt de provincie graag samen met partijen die dit ook belangrijk vinden. NUL Verkeersdoden Brabant en KPJ Brabant gaan samen voor een groot succes van de BoerenBOB in Noord-Brabant. Mogelijk dat de actie op den duur zelfs landelijk uitgerold kan worden.

De BoerenBOB-app is volgende week zaterdag te downloaden in de App Store en in de Google Play Store.