Praktijk centraal tijdens de TT-dag

11-06-2024

Hoe gaat dat nou in de praktijk, als het om jongeren en verkeersveiligheid gaat? Deze editie van de TT-scholenbijeenkomst weinig wetenschap en theorie, maar vooral inzichten en ervaringen vanuit de praktijk.

Het podium tijdens deze editie van de TT-scholenbijeenkomst was voor een politieman, ambulancechauffeur, leerlingen, docenten, bureau Halt-medewerker en provinciecollega's. Zij gaven allemaal een kijkje vanuit de praktijk. Een vertegenwoordiger van een TT-school reageerde achteraf: "Ik vond alle sprekers wel erg interessante verhalen hebben en ook heel nuttig. Het plaatst alle problemen goed in de maatschappij, waardoor we als docenten voelen dat het belangrijk is om er aandacht aan te besteden."

En dat is precies de bedoeling van deze bijeenkomst: scholen informeren en prikkelen met informatie die ze kunnen toepassen tijdens de verkeerseducatie op school.

Tip

We ontvingen ook een tip met betrekking tot de datum van de TT-dag: "Plan deze scholenbijeenkomst in een minder drukke periode, zoals rond de herfstvakantie, rond de voorjaarsvakantie of na de kerstvakantie." Bedankt voor deze tip. Die nemen we zeker mee voor de komend editie. Wil jij nog reageren op de TT-dag? Stuur een e-mail naar jouw TT-begeleider. Hieronder een korte terugblik en de presentaties van de sprekers.