Ondanks corona meer TT-scholen

ook ongevalcijfers moeten omlaag

Over cijfers gesproken: het aantal scholen dat meedoet met TT is ten opzichte van begin 2020 gestegen. Niet spectaculair, maar tóch. Ondanks corona.

De scholen gingen dicht, openden de deuren weer en stapten daarna wederom over op online onderwijs. Ondanks de veranderingen die corona met zich meebrengt, blijft de deelname aan TT stijgen en de animo voor verkeersonderwijs stabiel.

Cijfers begin 2021
  • het aantal TT-scholen: 102
  • het aantal deelnemende klassen: 1.185
  • het aantal bereikte leerlingen: 28.037
  • het aantal omgebouwde mindertalige modules: 4
  • het aantal scholen dat werkt met TT mindertalig: 99 waarvan 55 in Brabant

 
Jeugd in verkeer

TT-projectleider Ronald Soemers: "De online TT-lessen lenen zich goed voor digitaal onderwijs en het is belangrijk de leerlingen te blijven wijzen op verkeersveilig gedrag op de weg. Want het lijkt erop dat ondanks corona de ongevallencijfers stijgen. Er wordt minder auto gereden en minder met de bus en trein gereisd. In plaats daarvan lopen of fietsen mensen meer. Ze zijn daardoor helaas ook meteen kwetsbaar in het verkeer. We snappen heel goed dat het voor sommige scholen nu tijdelijk lastiger is om aandacht te besteden aan TotallyTraffic, zeker als dat voorheen buiten de reguliere lessen om in een projectweek gebeurde. Maar zet dan eens in op de online lessen, door een vakdocent of via de mentor. Of plan eventueel de uitgevallen TT-lessen later in het schooljaar in. We hopen natuurlijk allemaal dat we na de zomervakantie weer terug gaan naar het ‘oude normaal’ en willen dan ook graag weer een TT-scholendag organiseren."