Odulphus uit Tilburg winnaar Brabantse ontwerpwedstrijd

De jury heeft het er niet gemakkelijk mee gehad om 1 winnaar aan te wijzen: zóveel gave posters ontving de wedstrijdleiding van de ontwerpwedstrijd ‘Kijk naar de weg, niet naar je mobiel’. En toch kan er maar 1 op 1 eindigen: het Odulphus uit Tilburg. “Strak, helder, sprekend” was het eindoordeel van de jury. Deze school vertegenwoordigt de provincie Noord-Brabant tijdens de landelijke finale.

Er deden 19 Brabantse scholen mee aan deze landelijke ontwerpwedstrijd. Die was voor alle leerlingen uit leerjaar 1 en 2; ongeveer 3.800 in Brabant. Dat zijn heel veel jongeren die zich hebben gebogen over de vraag hoe zij in tekst en beeld hun leeftijdsgenoten kunnen overtuigen om niet naar je mobiel te kijken als je aan het verkeer deelneemt. Wat maakt dat de verkeersveiligheid de allergrootste winnaar is van deze ontwerpwedstijd :-)

De top 3

Na rijp beraad over alle inzendingen koos de Brabantse jury de volgende top 3:
1.    het Odulphus uit Tilburg (zie onderaan pagina het filmpje) >>>;
2.    KSE in Etten-Leur;
3.    het Newman in Breda.

Prijzen

De winnaars in de top drie krijgen een Herschel rugzak en bioscoopkaartjes. En de nummer 1 mag met de hele klas gaan klimmen in het klim- en avonturenbos in Goirle. TT-scholen in Brabant kunnen de winnende poster gratis ontvangen. Vraag 'm aan voor de zomervakantie via info@ttbrabant.nl >

Landelijke finale

Het Odulphus vertegenwoordigt met 2 personen de provincie Noord-Brabant bij de online landelijke finale op donderdag 8 juli. Ze nemen het dan op tegen de nummer 1 uit de provincies Zeeland, Zuid-Holland en de gemeente Amsterdam. Alle regiowinnaars mogen met 3 vrienden een dagje naar de Efteling. De landelijke winnaar krijgt de hoofdprijs: een multimedia-bon.