MONO centraal komende Veilig weer naar school week

Na de zomervakantie starten de scholen op maandag 19 augustus weer. Tijdens de aankomende Veilig weer naar school week staat de ‘MONO’-campagne, dus afleiding in het verkeer, centraal.

Het lijkt nog ver weg, 19 augustus. Maar binnenkort sluiten de schooldeuren voor lange tijd. Zorg dat je goed voorbereid de eerste week van het nieuwe schooljaar begint.

Even bellen, Instagram checken en een e-mailtje versturen. We weten dat het niet slim is om onderweg de telefoon te gebruiken. Toch doet de helft van de 10 miljoen smartphonegebruikers in Nederland dat nog altijd. Tijdens deze komende editie van de Veilig weer naar school week staat de MONO-campagne centraal. Om zo ook te zorgen dat onze leerlingen zich zo veilig mogelijk van A naar B verplaatsen.

Help jij ook mee?

Om het thema afleiding in het verkeer goed onder de aandacht te brengen bij ouders/verzorgers en zeker ook bij de leerlingen zelf, zijn er op de NUL-site allerlei nieuwe communicatiemiddelen beschikbaar. Daarnaast treffen jullie daar ook veel meer informatie over de MONO-campagne. En staan er tips & tricks verzameld om het onderwerp in de klas of bijvoorbeeld via ouderbrieven uit te leggen:

●    link naar de website met informatie over de MONO-campagne en tips & tricks;
●    link naar de toolkit met de vernieuwde gratis te downloaden communicatiemiddelen.

Dank voor jullie hulp!

De Veilig weer naar school week is een belangrijke campagne waarmee we onder meer blijven werken aan de ambitie van NUL verkeersslachtoffers in Noord-Brabant. Ieders bijdrage hierin is van belang. Hebben jullie nog feedback of tips? Laat het ons vooral weten via een e-mail naar info@ttbrabant.nl. Want samen maken we deze campagne een succes en alle input daarvoor is zeer welkom.