Markland College houdt actiedag verkeersveiligheid

Het Markland College in Zevenbergen houdt maandag 18 december een actiedag verkeersveiligheid. De derdejaars leerlingen gaan aan de slag met verschillende thema's over verkeersveiligheid en afleiding in het verkeer.

De activiteiten worden georganiseerd in opdracht van de gemeente Moerdijk in samenwerking met het Markland College. Ze zijn onderdeel van de Bewust op Weg-campagne ‘Fris de winter in’. De leerlingen hebben 18 december twee projecten. In het project ‘Take Five’ gaan ze door te vloggen, acteren of stop-motion aan de slag met het maken van een film over afleiding in het verkeer. Tijdens het project ‘the Battle’ strijden twee teams om de titel ‘Baas in het verkeer’.

Convenant

Wethouder Thomas Zwiers van verkeerszaken, die het startsein voor de dag geeft, zegt dat deze actiedat voortkomt uit een gezamenlijke verklaring die de politie, Veilig Verkeer Nederland, de school en de gemeente Moerdijk in oktober 2015 hebben ondertekend: “Hierin is overeengekomen om structureel de verkeersveiligheid voor fietsende, naar schoolgaande kinderen te verbeteren.”