Jetpack wint Mobility Challenge

Het Lorentz Casimir Lyceum uit Eindhoven heeft de Mobility Challenge voor het voortgezet onderwijs gewonnen. Tijmen en Rico bedachten een 'Jetpack': een transportpak waarmee je hoog en ver kunt springen en kan vliegen, aangedreven door elektriciteit.

De videopresentatie van het Lorentz Casimir werd tijdens de Dutch Design Week door circa 100 inwoners, professionals en bestuurders gekozen tot winnaar. De school heeft een drone, 3D-printer of een andere prijs naar keuze gewonnen, ter waarde van 1000 euro. Christophe van der Maat, gedeputeerde mobiliteit en samenwerking van de provincie Noord-Brabant, komt op 29 november met een college tour naar de winnende klas B1H toe om met de leerlingen in gesprek te gaan over de toekomst van mobiliteit.

Toekomstideeën

De ‘challenge’, georganiseerd door de provincie Noord-Brabant, zette scholen en leerlingen aan het denken over de toekomst van mobiliteit. Hoe verwacht de volgende generatie in 2030 naar school of naar werk te gaan? Leerlingen werden uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan en hun toekomstideeën zelf vorm te geven. In de maand september gingen ’t Rijks Bergen op Zoom, SG de Keyzer Gorile, Markland Oudenbosch en het Lorentz Casimir Lyceum Eindhoven hiermee aan de slag. Dit leverde meer dan 25 toekomstideeën op waarbij alleen al Markland Oudenbosch er meer dan 20 voor zijn rekening nam.

 

Finale tijdens Dutch Design Week

Uit alle inzendingen werden drie inzendingen van Lorentz Casimir Lyceum Eindhoven, Markland Oudenbosch en RSG ’t Rijks Bergen op Zoom genomineerd voor de finale die plaatvond tijdens de Dutch Designweek in Eindhoven op woensdag 25 oktober.  Een speciale bijeenkomst sloot een jaar lang nadenken en praten over de toekomst van mobiliteit af. Circa honderd inwoners, professionals en bestuurders bekeken in die bijeenkomst de presentaties van de genomineerde kandidaten en stemden op wat volgens hen ‘het beste idee’ was.