Dodehoekproject op Het Hooghuis

Op maandag 25 maart 2019 organiseert de projectleiding van VVN afdeling Maasland op Het Hooghuis, locaties Zuid en West, het dodehoekproject voor het voortgezet onderwijs 'Good 2 See You!'.

Circa 20 enthousiaste vrijwilligers en 4 vrachtwagencombinaties worden ingezet om de 320 leerlingen voorlichting te geven over de dodehoekproblematiek. Deze voertuigen staan opgesteld in de Meidoornlaan in Oss. Dit jaar nemen ook de leerlingen van de Internationale Schakel Klas deel aan het project.

Bewust van gevaren

Het is van belang om toekomstige bestuurders bewust te maken van de gevaren van de dodehoek bij voertuigen die zij in te verkeer tegenkomen. Om het belang van verkeerseducatie óók op het voortgezet onderwijs te onderstrepen, zijn bij het startmoment om 8.30 uur de wethouders verkeer van de gemeenten Bernheze (dhr. Wijdeven) en Oss (dhr. Van Orsouw) aanwezig. Vertegenwoordigers van de politie, de gemeenten Oss en Bernheze en Het Hooghuis zijn ook uitgenodigd. Ook zij nemen deel aan de praktijkles door plaats te nemen achter het stuur van 1 van de opgestelde voertuigen.