Extreem sport en dance voor meer alertheid in het verkeer

Your Move Naar Nul manoeuvreert zich daar waar de jongeren zich begeven buiten schooltijd. Social media dient niet alleen voor de ontspanning, kan ook ingezet worden als leeromgeving. Bijvoorbeeld over verkeersveiligheid.

Op TikTok en Instagram worden verkeersveiligheidsthema’s aantrekkelijk gemaakt en uitgediept. Jongeren worden meegenomen in de kadans van HipHop en Breaking om actief bij te dragen aan het thema verkeersveiligheid. Dance-battles, insturen van TikTok-duetten en tussendoor educatieve snacks zoals polls en prijsvragen, maken verkeersveiligheid cool en voeden positieve gedragsverandering.

Alertheid en focus

Zonder focus, afgeleid zijn: als extreem sporter of danser weet je al te goed wanneer je de edge verliest. Niet gefocust zijn in het verkeer is een groot risico en de verleiding om andere dingen te doen is sterk aanwezig. Your Move Naar Nul maakt alertheid en focus in het verkeer bespreekbaar en de norm. Doelbewust bouwen aan een verkeersbewuste community waarbij Tiktok en Instagram het medium zijn.

Fysiek en social media

Your Move Naar Nul activeert de jongeren van twee kanten; social media en fysiek bezoek bij Tilburgse scholen en de Noord Brabantse dance-community. De campagne transformeert naar een educatieve, interactieve en leuke dance-campagne op TikTok en Instagram. Jongeren inspireren elkaar om met respect en alertheid, positief verkeersgedrag als logische lifestyle te hebben. Op social media gaan we in gesprek met de jongeren door middel van polls en vraagstellingen; altijd ondersteund door visuele content.

Mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant en de gemeente Tilburg.