Doe mee met de 'Veilig weer naar school week'

Ga jullie mee AAN staan?

Fietsers in het verkeer zijn kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat zij goed zichtbaar zijn. Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers, TotallyTraffic en het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL) en willen samen met jou ook van de komende Veilig weer naar school week weer een groot succes maken. Want alleen samen zorgen we ervoor dat ouders, kinderen, opa’s, oma’s en verzorgers zich bewust zijn van het belang van goede fietsverlichting. Om aandacht te schenken aan deze actie, stellen we een aantal middelen en handige informatie om te delen beschikbaar.

In en rondom school

Van opvallende posters tot interessant lesmateriaal: er zijn een hoop opties om weggebruikers attent te maken op de campagne. Dit kun je doen:

  • posters ophangen van de in het schoolgebouw;
  • spandoek ophangen en een beachflag plaatsen in of rondom de school;
  • tijdens lessen, vergaderingen en in nieuwsbrieven aandacht besteden aan het thema fietsverlichting en zichtbaarheid.

Zo doe je mee: bestel het spandoek en/of de beachflag gratis via dit formulier > Doe jouw aanvraag vóór 5 oktober en de items komen jouw kant op!

Online

Ook online kun je aandacht vragen voor de actie. Enkele voorbeelden:

  • het belang van werkende fietsverlichting uitleggen op social media;
  • de Veilig weer naar school week-nieuwsbriefheaders gebruiken in de weekberichten of ouderbrievenrichting de ouders en/of verzorgers;
  • de websitebanner van de school tijdelijk vervangen voor die van deze actie.

Natuurlijk hoef je niet zelf aan de slag met het ontwerpen van het online promotiemateriaal. Maak gebruik van de online toolkit, met handige tips, afbeeldingen, voorbeeldteksten en nog veel meer items die je gratis kunt gebruiken. Ga naar de toolkit >

Lokale media

Heeft jouw dorp of stad een huis-aan-huisblad? Vraag dan of ze mee willen werken en een advertentie en of persbericht over de actie willen plaatsen. Het persbericht vind je in de toolkit samen met een voorbeeld van de advertentie. De advertentie kun je personaliseren op aanvraag via brabantgaatvoorNUL@brabant.nl.  De gratis huis-aan-huisbladen worden met regelmaat deur aan deur verspreid en zijn een effectieve manier om de Veilig weer naar school week onder de aandacht te brengen.