Doe mee met de actie 'Zet je licht aan'

maak gebruik van het projectplan fietsverlichtingsactie

Op 28 oktober 2019 is het de dag van de Fietsverlichting in Nederland. De campagne Brabant gaat voor NUL verkeersdoden én de ANWB vragen die dag in heel Brabant aandacht voor het aanzetten van fietsverlichting. Dat gebeurt door samen zoveel mogelijk tags te plaatsen met de boodschap ‘Zet je licht aan!’

Daarnaast is er een projectplan beschikbaar dat scholen helpt om een fietsverlichtingsactie te houden tijdens de donkere maanden.

De sjablonen en het spuitkrijt worden gratis ter beschikking gesteld. Het spuitkrijt is duurzaam, niet schadelijk voor het milieu en licht op in het donker. De tags blijven circa 2 weken zichtbaar. Het sjabloon is meerdere keren te gebruiken. Het is belangrijk om de boodschap op het juiste moment uit te dragen. Dus op het moment dat leerlingen uit het schoolgebouw komen, op de fiets stappen of de schoolpoort uit fietsen.

Hoeveel spuitkrijttags gaan jullie zetten?

Doe mee! Om zoveel mogelijk tags in Brabant aan te kunnen brengen, is ook de inzet van TT-scholen nodig. Dus doe mee en plaats op 28 oktober tags op het terrein van je school bij de fietsenstallingen, poorten en uitgangen van gebouwen. Wij vragen de gemeenten om tags buiten het schoolterrein te plaatsen. Stuur een e-mail naar nulverkeersdoden@brabant.nl en geef daarin naast de contactgegevens aan hoeveel tags de school wil plaatsen. De ANWB zal dan alvast spuitkrijtpakketten voor jullie reserveren.