Aandacht voor verkeersveiligheid in Europa

Het is van 16 tot en met 22 september European Mobility Week. Met op woensdag de ROADPOL Safety Day op het programma. Dat heette voorheen EDWARD. Het is een dag om extra aandacht te hebben voor verkeersveiligheid. Een dag waarop de politie extra handhaaft op verkeersveiligheid.

De centrale boodschap is: 'Als elke weggebruiker kleine veranderingen aanbrengt om zijn eigen risico en dat voor andere weggebruikers te verkleinen, kunnen we samen grote verbeteringen aanbrengen. Het uiteindelijke doel is om het aantal mensen dat elke dag op de Europese wegen om het leven komt te elimineren.' Zie hiernaast het filmpje >>>

Wat organiseren jullie?

Sta je op het punt om een actie te doen die de verkeerveiligheid rondom school en van de leerlingen verbetert? Dan is woensdag 16 september daar een mooie dag voor. Omdat 'ze' in heel Europa dan stilstaan bij dit thema. Stilstaan... de organisatie ROADPOL houdt activiteiten en evenementen die mensen bewustmaken van de risico's waarmee verkeersdeelnemers te maken kunnen krijgen en die veilig gedrag en de naleving van verkeersregels bevorderen. Wat organiseren jullie op deze Europese dag voor de verkeersveiligheid? Laat het ons weten en we berichten erover op de TT-site!